Tuesday 8 December 2015

Vegan Gingerbread (from our Pop-Up Store)

Wir freuen uns so, dass unsere veganen Weihnachtskekse bei unserem Pop-Up-Event so gut angekommen sind! Und da einige von euch nach dem Rezept unserer Schokoladen-Lebkuchen gefragt haben, posten wir es jetzt gleich hier :)
Also, frohe vegane Weihnachten euch allen!

We are so glad that our vegan christmas cookies were such a success! And because many of you asked for the recipe of our chocolate-gingerbread, we decided to post it here :)
So, happy vegan holidays!
Das brauchst du: 

* 2 EL geschrotete Leinsamen
* 6 EL warmes Wasser
* 2 Tassen Kichererbsenmehl
* 1/3 Tasse Maisstärke
* 1 TL Backpulver (glutenfrei)
* 1 Tasse Rohrohrzucker
* 1/3 Kokosnussöl
* 3 kleine Äpfel

* 3/4 TL Zimt
* 1/4 TL Vanille
* 2 TL gemahlener Ingwer
* 1 Prise gemahlene Nelken
* 1 Prise Salz
* 1 Prise Pfeffer

Für den Schokoladenüberzug:

* Vegane Schokolade
* Kokosnussöl
* Roher Buchweizen

* 2 tbsp ground flax seeds 
* 6 tbsp warm water
* 2 cups chick peas flour
* 1/3 cup corn starch
* 1 tsp baking powder (guten-free)
* 1 cup unrefined sugar
* 1/3 cup coconut oil
* 3 little apples


* 3/4 tsp cinnamon 
* 1/4 tsp vanilla
* 2 tsp ground ginger 
* 1 pinch of ground cloves
* 1 pinch of salt

* 1 pinch of pepper  

For the chocolate coat: 

* Vegan chocolate 
* Coconutoil
* Raw buckwheat 
So gelingen sie bestimmt: 

1. Den Ofen auf 180° vorheizen. Leinsamen mit Wasser vermengen und ruhen lassen, bis die Masse etwas eindickt. 
2. In der Zwischenzeit die Äpfel  schneiden und mit etwas Wasser weich kochen. Danach mixen, sodass Apfelmus entsteht.
3. Alle trockenen Zutaten in eine Schüssel geben. Die Leinsamenmischung gemeinsam mit dem Apfelmus und den weiteren feuchten Zutaten vermixen. Danach beide Mischungen zusammenfügen.
4. Den Teig auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblach streichen und ca. 20 Minuten backen (Nadelprobe). Auskühlen lassen. 
5. Die Schokolade mit etwas Kokosnussöl über dem Wasserbad schmelzen und über den Blechkuchen gießen. Mit etwas Buchweizen garnieren. 
6. Im Kühlschrank (oder draußen) auskühlen und härten lassen. Danach in Stücke schneiden und genießen!

1. Preheat the oven to 180° Celcius. Put flax seeds and warm water together in a bowl and let it rest until it gets thick and creamy. 
2. In the meantime cut the apples and cook them with a little bit water until they are soft. Blend them to get apple sauce.
3. Put all the dry ingredients in a large bowl. Now blend the flax seed mixture, the apple sauce and all the other wet ingredients in another bowl. Stir the two mixtures together. 
4. Pour the batter in a baking tray (with pan liner) and bake for about 20 minutes (we tried with a fork). Let it cool.
5. Melt the chocolate and coconut oil in water bath and coat the cake with it. Decorate it with buckwheat and let it cool in the fridge (or outside) until the chocolate is no longer wet.
6. In the end cut it into pieces and enjoy!
Credits:
Idea: Clarissa Kober and Diana Ranegger | Words, Photographs: Diana Ranegger

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